content_copy

Roll-Up SOS

Roll-Up SOS
100% garantiee shop
Üdvözlöm Vendég
packages

Hasznos tanácsok

6 hasznos tipp, amire ügyeljen roll-up vásárlásakor!

 

 1.Szerkezet:

Az esetek 99%-ban a roll-up szerkezetek Kínában készülnek. A piacon egyaránt elérhetők a jó és rossz szerkezetek. Három fő kérdés van, melyek megválaszolásával megállapíthatja egy szerkezet minőségét:

szerkezet

    ♦ Mennyi és milyen garancia van egy roll-up szerkezetre?
    ♦ Milyen súlya van az adott roll-up-nak?
    ♦ Hol szerezték be az adott roll-up-ot?

Az európai beszerzésen alapuló szerkezetek általában egy komoly minőségi ellenőrzésen esnek át. Ezért lényeges tudni a származási országot. A piacon elvétve előfordul ragasztós felső léces szerkezet. Ezt senkinek nem ajánlom, mert a ragasztó egy idő után elenged és a cserénél sem praktikus ez a típus.

Jó tanács: Vásároljon európai beszerzésű, minél súlyosabb roll-up-ot a lehető leghosszabb garanciával (akár 3 év garanciával).

 


 2. Nyomat:


nyomatA gyártók előszeretettel használnak a roll-up szerkezethez olcsó, nem erre a célra gyártott anyagokat. A papír, az egyszerű fehér műanyag film vagy a ponyva nem a legmegfelelőbb erre a célra mivel nincs fényblokkoló hatásuk (áteresztik a hátulról érkező fényt), kunkorodnak és hajlanak. Nem tekercselésre lettek gyártva. Könnyebb szerkezet esetén előre vagy hátra is dőlhet a roll-up, mert az anyag nem tud kellően megfeszülni. Helyes roll-up gyártás esetén szürke vagy ezüst hátú roll-up filmet (PP filmet) használnak.

Jó tanács: Mindig ügyeljen arra, hogy a termék nyomtatása szürkehátú roll-up filmre történjen. 

 

 

3.Használati hely:

beltéri

Hol használható a roll-up szerkezet? Alapvetően bárhol, mert a szerkezetek alumíniumból és műanyagból készülnek, tehát UV-re és vízre nem érzékenyek. Kültéri használat a szél miatt nem ajánlatos. Előfordul, hogy használják kültéri környezetben, de a gyártók erre nem tudnak garanciát vállalni. Amennyiben kültéren is akarjuk használni a szerkezetet, akkor vásároljunk erre a célra készült időjárás álló kültéri roll-up-ot.


Jó tanács: Kültérre NE, vagy csak abban az esetben használjuk roll-up-unkat, amikor nem fúj a szél.

 

 4.Grafikai minőség:

grafikai minőség

Ugy-e milyen kellemetlen és bosszantó tud az lenni, ha üzletünkbe, bemutatótermünkbe besütő nyári nap kifakítja az újonnan vásárolt roll-up-unk színét? Éppen ezért a nyomatokat általában kültéri UV álló festékkel nyomtatják (eco-solvent, solvent, UV, latex nyomtatás). A vizes bázisú, tintával nyomtatott (dye tinta) roll-up-ok esetén, még ha laminálva is van, 3-4 hónap alatt kifakulhatnak. Nyomtatási felbontásnál kérje, hogy minimum 720x720 DPI felbontással nyomtassák grafikáját, hogy részleteiben gazdag nyomatot kapjon.


Jó tanács: Amennyibe tehetjük UV álló kültéri festékkel nyomtatott roll-upot vásároljunk, és kérjük a nyomdát, hogy minimum 720x720 DPI beállítással nyomtassák ki roll-upunkat.

 

 5.Prémium vs. Standard:


premium

Talán ez a legszubjektívebb pont, mivel a nyomat kompatibilis mindkét szerkezettel. Viszont azt tudnunk kell, hogy a prémium szerkezetek általában erősebb anyagból készülnek és formailag eltérnek a standard szerkezetektől. Prémium szerkezet esetén előfordul, hogy nem hagyományos ragasztós technikával rögzítik a nyomatot, hanem pattintós módszerrel. Ez könnyebbé teszi a későbbi grafika cseréjét. Vannak cégek, akik a jobb minőségű standard szerkezetet prémiumként árulják. Vigyázni kell, hogy ez ne tévessze Önt vásárlási döntése meghozatalakor.


Jó tanács: A prémium vagy standard szerkezet közötti választás szubjektív döntés, de tájékozódjon vásárlás előtt, hogy egy-egy gyártónál mit is jelent a prémium kategória.

 

 

6.Lamináltassunk vagy sem?

laminálás

Alapvetően azért lamináltatunk nyomatot, hogy megvédjük azt a külső behatásoktól. Az egyik ilyen hatás a fizikai karcolódás, a másik az UV (nap általi kifakulás). Az UV hatás kivédhető a kültéri UV álló festék használatával (lásd grafikai minőség). Laminálással kb. 30%-al növelhető az UV állóság időtartamát. Karcolódástól pedig a szerkezet csukott állapotában védi a nyomatot, így erre nem kell számítanunk. Roll-up esetén, ha normál felhasználásra kerül a szerkezet, nem indokolja semmi a laminálást.


Jó tanács: Csak akkor lamináltassunk, ha valami miatt azt gondoljuk, hogy karcolódhat a nyomat.


Tovább a vásárláshoz!